Teekweek

De reuze teek. Geen gewone dus, maar een hele grote.

De kriebels lopen mij over de rug sinds dit voor mij nieuwe beest steeds weer in gedachten langs komt lopen.

Terwijl ik net met een schuin oog af en toe al een beetje aan de aanstaande vakantie loop te denken, blijkt deze gigant nu net daar in Azie te wonen waar wij ons binnenkort drie weken gaan vermaken!

Drie keer zo groot zijn ze ten opzichte van die andere rakkers die we in Europa rond zien hangen. Lui en laf hangt de normale soort te wachten tot ik met de hond langs kom lopen. Om zich vervolgens met vers stabijbloed af te tanken.

Ik weet niet of je wel eens een goed volgevreten Europese teek hebt gezien als hij besluit zich vanaf de hond te laten vallen. Op de vloer van de kamer ligt er dan een flink beest uit te buiken. Vermenigvuldig dit monster dus met een factor 3! en je hebt mij met een frons op mijn voorhoofd.

Erger nog dan zijn enorme formaat van 6mm is het feit dat hij weet dat hij een reuze teek is. Hij is voor de duvel niet bang en zijn dorst naar bloed is dermate groot dat hij hier actief naar op jacht gaat.

Ik zie vrolijk joggende dames in de ochtend waar een horde teken achteraan rent. Hongerige blikken zien de gezonde kuiten voor zich uit springen. Daar wil onze Aziatische vriend wel een paar slokken van proeven.

Tot vandaag deed een mens er goed aan ‘s avonds een grondige controle uit te voeren voor het slapen gaan. De Europese tekencheck had zelfs iets licht romantisch als je als partners elkaar bij kaarslicht ging controleren. Dat kon best nog uitmonden in een prachtige avond……..
Zelfs na verwijdering van een teek of 8.

Vanaf vandaag dienen we de hele dag achterom te kijken of we niet worden besprongen door een bloedzuiger op 6 sterke pootjes. Geen rust meer in de zomer. De jacht op ons lijkt geopend. We zijn officieel tot prooidier gedegradeerd.

Wat lonkt ineens de wintersport.

Dan zal hij zich wel even uit de voeten maken neem ik aan. Net als zijn Europese neef. Liever een flinke winterteen als probleem dan een vampier van formaat aan je been.

Een fijne vakantie alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De inhoud is beschermd !!